Werken in Market Access

Maak onze producten zo bereikbaar mogelijk voor patiënten

Market Access

“We onderhandelen faire verkoopprijzen en terugbetalingstarieven om onze innovatieve geneesmiddelen toegankelijk te maken voor zij die deze nodig hebben.”

Binnen Market Access zorg je ervoor dat zoveel mogelijk patiënten toegang krijgen tot onze innovatieve geneesmiddelen. Dat doe je door nauw samen te werken met overheidsinstanties, academici en diverse externe belangengroepen.

Dankzij sterke prijs- en terugbetalingsdossiers zorg je dat patiënten toegang hebben tot onze innovatieve geneesmiddelen. Je hebt daarbij oog voor duurzaamheid. Want je wilt dat het product over een lange periode een maximaal aantal mensen kan helpen. En je wilt het middel betaalbaar houden voor zowel samenleving als overheid. 

Dat vraagt om nauwkeurig werk. Zo haal je relevante data op bij andere departementen, zoals Marketing en Medical Science. Ondertussen blijf je op de hoogte van de relevante wetgeving en hou je rekening met strikte deadlines.

Market Access betekent ook: sterk onderhandelen. Met nationale en internationale instanties. Je doet er alles aan om de belangen van de patiënt te verdedigen – ook bij zeldzame indicaties. 
Je zet je onder meer in voor patiënten die worstelen met chronische of ernstige aandoeningen. En helpt hen zo snel en voordelig mogelijk aan baanbrekende remedies. Dat maakt jou terecht trots.

Market Access bij Novartis, dat télt:

  • Meer dan 10.000 kankerpatiënten per maand worden geholpen door een oncologisch geneesmiddel van Novartis.
  • 13 maanden gaan voorbij tussen de indiening en de goedkeuring van een terugbetalingsdossier.

Jobs binnen Market Access

Toon alle jobs >


Enkele van jouw collega's: