Werken in Medical Science

Geef miljoenen mensen een kans op genezing

Medical Science

“Wanneer de toekomst voor patiënten uitzichtloos lijkt, geven wij hen hoop.”

Kandidaat-geneesmiddelen doorlopen strenge klinische studies voor ze op de markt verschijnen. Als wetenschappelijk medewerker binnen Medical Science speel je een sleutelrol in die klinische fase. Zo geef je patiënten hoop op genezing en een beter leven.

Bij Medical Science ben je een bruggenbouwer. Je introduceert baanbrekende geneesmiddelen bij artsen en ziekenhuizen. En je werkt nauw met hen samen aan belangrijke klinische onderzoeken.

Je geeft patiënten ook de kans om nieuwe producten te testen in gecontroleerde omstandigheden – nog voor ze geregistreerd zijn voor de betreffende indicatie. Je stemt je studies bovendien af op relevante wetgeving en reguleringen. 

Als Medical Scientist bezorg je de protocollen voor die studies aan ziekenhuizen. En je kijkt mee eens de onderzoeken lopen, want misschien duiken er onvoorziene bijwerkingen op. 

Als Clinical Study Manager leid je klinische projecten in goede banen en leg je hun dossier voor aan de ethische commissie. Als Medical Science Liaison ben je dan weer onze wetenschappelijke contactpersoon voor gezondheidsprofessionals. Je bespreekt met hen de wetenschap achter de medicijnen en ziekteprocessen en gaat aan de slag met hun inzichten.

Jouw impact? Dat je voor patiënten betere zorg en een betere toekomst mogelijk maakt.

Medical Science bij Novartis, dat télt:

  • Tot 5000 patiënten testen een nieuw geneesmiddel in fase 3 en 4 van het klinisch traject.
  • 131 klinische onderzoekstrajecten voert Medical Science elk jaar uit in samenwerking artsen en ziekenhuizen.
  • 41 miljoen euro werd door Novartis geïnvesteerd in klinische trajecten sinds 2005.

Jobs binnen Medical Science

Toon alle jobs >


Enkele van jouw collega's: